Relació Mandibula-Pelvis

Relació Mandibula-Pelvis 2021-01-09T10:57:25+00:00

Project Description

Una de les tasques que es treballa amb BIOAJUSTAMENT és la d’equilibrar aquests dos centres: la mandíbula i la pelvis. La relació que tenen és tan profunda que fer un treball o acompanyament sobre elles ens ajudarà a ser-ne conscients, estar presents i equilibrades. Descobrirem que un centre d’aquests quan està bloquejat, amb dolor o amb falta de mobilitat, afecta directament a l’altre. Aquí us deixem un petit escrit per descobrir la seva relació.

RELACIÓ ENTRE LA MANDÍBULA I LA PELVIS

Sabies que la mandíbula i la pelvis estan fisiològicament connectades i l’alineació i la relaxació de cadascuna afecta profundament l’altra?
Si la mandíbula i la gola estan relaxades, les natges i la pelvis també n’estaran.
Moltes dones tenen problemes de mandíbula i trastorns temporal-mandibulars: bruxisme, mals de cap, etc.

La relació entre l’úter i la mandíbula és una connexió embrionària primerenca.

La Biologia del desenvolupament, l’embriologia (estudia la formació d’un organisme complet a partir d’una sola cèl·lula)

Aproximadament al 15è dia de la gastrulació (quan l’òvul s’uneix amb l’espermatozoide es produeix la fecundació i aquesta cèl·lula comença a dividir-se, primer a 2, després a 4, després en 8…)

En aquest moment de la gastrulació, en un moment donat es formen dues depressions en l’embrió. Una es converteix en la membrana orofaríngia que, finalment, formarà la boca. L’altra és la membrana cloacal que, finalment, forma les obertures dels tractes urinari, reproductiu i digestiu. Les dues branques romanen connectades fins i tot quan la columna es desenvolupa i creix, creant un major espai entre elles.
A més d’això hi ha una prima capa de teixit fascial que envolta i manté el nostre cos intern unit i alineat i que inclou una línia fascial des de la pelvis fins a la mandíbula.

Si visualitzes el teu bol pèlvic (amb els malucs articulant-se a cada costat, amb moviment mouen, amb les obertures reproductives i urològiques a la base) i després observes la mandíbula, les dues tenen estructures anatòmicament similars. Són força semblants en estructura amb les articulacions de la mandíbula a la part superior i la gran obertura de la boca a la base.

Quan el teu cos pateix un xoc, estrès, un trauma o emocions fortes com l’ira, és una reacció fisiològica totalment normal estrènyer les natges, contraure la vagina i prémer la mandíbula.

Font: Mujer Alquímia