Nervi Púdic

Nervi Púdic 2021-01-09T11:00:20+00:00

Project Description

Una de les parts que es treballa amb BioAjustament és la dels dolors i desajustos de la zona pelviana, on poden entrar diversitat de símptomes, alguns dels quals poden ser molt molestos com, per exemple, dolors, coïssors i picors a la zona de la vulva i vagina. Aquí us deixem una petita explicació d’on poden venir aquests dolors. A BioAjustament tenim treballs específics per millorar i alliberar tots aquests processos tan molestos. El treball té una visió més enllà de la zona pelviana.

Com algú va dir una vegada: tot el que és a dalt, és a baix i a l’inrevés.

T’acompanyarem en un treball que integri totes les parts del teu ésser.

COM POT AFECTAR EL NERVI PÚDIC EN ELS NOSTRES GENITALS?

El nervi púdic s’origina en el plexe sacre, és a dir en la zona de l’os sacre.

El nervi púdic proporciona les branques que formen els nervis rectals inferiors i aviat es divideix per a formar dues branques terminals: el nervi perineal i el nervi dorsal del clítoris (en les dones) o el nervi dorsal del penis (en els homes).

Podeu trobar més informació precisa a internet, no pretenem ensenyar anatomia, simplement que puguem entendre una mica més aquest fantàstic nervi.

Li donarem una mica més d’importància al nervi perineal, que és el més petit i el més llarg dels nervis de les dues branques terminals del nervi púdic i facilita la innervació al perineu. El nervi perineal emet branques sensitives que emboliquen el terç inferior de la vagina i de la uretra i els llavis interns i externs . Les branques motores també arriben a l’esfínter estriat de la uretra.

NEURÀLGIA DEL PÚDIC

Els símptomes de la neuràlgia del púdic poden variar, però normalment el dolor acostuma a ser tan invalidant que costa estar en posició asseguda de forma prolongada.

Entre altres indicis, pots sospitar  que pateixes aquest problema davant aquests símptomes:

  • El més comú és el dolor, localitzat com a dolor en la zona de la cadira de muntar. Estar en posició asseguda pot arribar a ser una veritable tortura, sobretot quan tens recolzada la zona interna.
  • Tingues present que el dolor pot variar: pots notar-lo solament en un costat o en tots dos, o més localitzat en la zona davantera cap a la cama, o des de l’entrecuix cap endarrere.
  • A més, hi ha molèsties en orinar o defecar. Pot arribar a impossibilitar realitzar la defecació, podent crear un bloqueig.

També pot limitar-te completament el sexe en solitud o en companyia, ja que les relacions sexuals són doloroses. Pensa que pots tenir dolor fins i tot en el clítoris o en el penis.

Altres sensacions que pots notar són:

  • Coïssor i picor.
  • Formigueig o alteració de la sensibilitat de la zona. Hi ha gent que refereix fins i tot una sensació de descàrrega elèctrica (rampes).
  • Fins i tot poden arribar a produir-se canvis en el teu flux (vaginal i semen: olor, densitat…).

Per això, no pots treballar asseguda, ni dempeus, resulta que ni estàs bé amb tu mateixa ni amb la teva parella… fet que limita seriosament la teva qualitat de vida i autonomia.